Ta hand om din hud efter dina vattensporter

Om du tillbringar mycket tid med vattensporter vet du säkert att din hud blir påverkad. Vare sig du sportar i saltvatten eller sötvatten kan din hud ta stryk på olika sätt. I saltvatten blir till exempel huden extra torr efteråt. Men tänk på att sötvatten också faktiskt kan resultera i torr hud.

Bra vanor och behandlingar

Det första som du måste göra när du ska ta hand om din hud är att dra ut alla orenheter, vilket kan exempelvis salt eller smuts i vattnet som letar sig in i dina porer. Då kan det vara bra att börja med exempelvis en scrub.

En scrub öppnar dina porer så att du sedan kan tvätta bort orenheter. Därför är nästa steg så klart en bra tvål för att tvätta bort all smuts eller salt. Välj helst naturliga produkter som är bättre för din hud.

När du sedan rengjort ordentligt och stigit ur duschen så är det dags för återfuktande. Du kan med fördel även välja scrub och tvål som är återfuktande för att hjälpa huden på traven. Om du dessutom sedan använder en bra och naturlig återfuktningskräm har du klarat hudvården galant.


Comments are closed.